Alin, 20 yrs-old, KUL/MYS, PASSION for cats, food and travelling.
Study Week!
Saturday, November 30, 2013
Assalamualaikum and Hi.

Oh my. This 9th December aku dah final exam. 1 week more je for study. Noooo. Cuak nya :( This time tk boleh memain lagi dah macam semester lepas. I'll try my best. Pray for me eh?

MONDAY 9 DEC 9.00 - PENGAJIAN MALAYSIA

SELASA 10 DEC 9.00 A.M - PENGAJIAN ISLAM

12 DEC 2.30 P.M - PROFICIENCY ENGLISH 1

13 DEC 3.00 P.M - MANDARIN / BAHASA ARAB

15 DEC 2.30 P.M - PENGLIBATAN IBUBAPA & GURU

17 DEC 9.00A.M - PEMIKIRAN KREATIF & KRITIS

Bismillah, ya Allah kau permudahkan la segala nya ya Allah. Amin amin ya rabbal alamin. Esok balik rawang dah, k k no more watching movie. Study study study!
Pra Camp at SK Dato' Maharaja Lela Jeram K.Selangor (Part 1)
Friday, November 8, 2013
Assalamualaikum & Hi...

Malas nak type repek2. Just nak share some moments & memories semasa buat Pra Camp hari tu for our assignment for kelas Penglibatan IbuBapa dan Guru (PIBG). For me, I hate camp. Tapi okay la because this camp with the kids and we slept in the classroom. Very sempit to the max sbb perempuan ramai termasuk kami (classmates). Tapi tak terasa sempit tu sebab seronok and very tired on that day.

First day, arrived at that school dalam pukul 4 gitu kot. Tak ingat -.- Lagipun dekat je if gerak dari unisel. 6 kereta, kereta kawan kakwa, kerete apis (abg), kereta eddie, kereta Hanani MJ, kereta angah, kereta ibu Nani (mama). Wahh beria je nak list kan. Hahahahah biar nampak panjang skit en en en. Sampai je sekolah kunci dah ada dekat Hanani, so bukak kelas tu and letak semua barang2 kitorang. Then after few minutes kot Puan Raziah (our lect) arrived. Then then after a half and hour gitu la preschool kiddos pun arrived. Comel em not them em I don't really like kids actually. Comel because diorang first time camp and tidur dekat sekolah sendiri. Lembek bawak (ala cmne nak ckp eh? Toto yg tebal mcm comforter tu), bantal bagai. Memang selesa dorang tidur laaa. Aku just tidur atas carpet and berbantal kan tuala je. Emm sedihh. Hahahaha. And at the camp kami kena biasa kan diri ini cikgu dengan bebudak tu. Tak boleh bahasa kan akak nanti Puan marah haha. Ahh tapi aku biasa kan jugak sebab bukan cecite den nk jadi cekgu haa. Nak buek acano. Then abih diploma ni then sambung pastry den tok kiro den nok jugok. (sorry bahaso nogori yg teruikkkk) hahahahahahaha. Em em lari topik. Malam itu kami buat BBQ! Yey yey suka suka tp ayam habis cepat hm *nangis* but aku still ada kerang hehe tapi tak sempat bakar habis sebab mentarang ambik masa lama sangat nak masak and kerang terlampau berlambak haha mane dan. Dah la bakar time nak hujan angin memang putarwara lah. Api pun songsang di tiup angin. Tapi mendap! Sebab bebudak tu ngantuk makan pun sikit je. Boring aku.

Esok...

Pukul 6 semua bangun kejut bebudak tu and siapa eh tukang mandi kan dorang. Tak ingat ah pulakk. Hiuuhiuu. Siap2 kan diorang and diorang pergi solat subuhhh. Aku lepas dak dak tu semua dah pergi surau turn kami pula bersiap. Cehhhh. Sempat tidur lagi tu sebab lama gila diorang kt surau. Boleh tak aku cakap aku sambung nanti? Sebab aku mengantuk, point type2 dekat blog ni pun sebab nak suruh mata mengantuk. Esok ada program lawatan ke rumah ehsan (rumah org tua2) di KKB (Kuala Kubu Bharu). Aduhai kena bangun awal because 6.15 am gerak dari rumah sebab kene berkumpul di Unisel pukul 7. Damn. Nanti aku sambung eh? Goodnight! :)
I'M SO IN LOVE WITH THESE CATS!!!
Assalamualaikum & Hi.

Lama tak ngapdet belog ni haa. Fiuwwww *too many dust*. Okay as usual rasa bosan baru la nak type2. Tonight nak share pasal kekucing yang famous at Youtube and Instagram ni.

MARU THE CAT (from Japan tak silap)


Haaaaa cicomel ini famous at YOUTUBE (just click that link dirrect to Maru official youtube account). Macam mana la tak comel, dah breed Scottish Fold memang comel sangat2 lah. Rasa nak curik je bawak balik rumah, nasib baik jauh!


ROKU THE CAT (from Thailand)


Okay this one is my favourite cat! So f_cking cute! Scottish fold pure breed. Oh God I'm so in love with scottish fold breed. Because? Dorang ada telinga kelepet! Comel comel comel! And by the way this little munchkin famous at INSTAGRAM (just click, you will be dirrect to that ig). How I wish I can have 1 scottish fold cat! :/

Emm emm thats all. Ada banyak lagi. But very2 in love with these 2 cats. Byebye!